26 Σεπ 2015

Ο Νότης Μαριας στην Ευρωβουλή για λίστα Λαγκάρντ και Luxleaks.

Αθήνα, 26/9/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ και των Luxleaks έθεσε στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας την Τετάρτη 23/9/2015 κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι από το 2010 μέχρι και σήμερα καμιά Ελληνική κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να πληρώσουν όσοι έχουν φοροδιαφύγει.
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το σκάνδαλο Luxleaks απέδειξε ότι πολλές πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και βγάζουν υπερκέρδη τελικά κατάφεραν να αποφύγουν την καταβολή φόρων στην πατρίδα μας.
Το ίδιο έγινε συνέχισε ο Νότης Μαριάς και με άλλες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα οι οποίες αξιοποίησαν τη νομοθεσία της Ολλανδίας ως μηχανισμό φοροαποφυγής. Και μάλιστα τη στιγμή που ο Πρόεδρος του Eurogroup και Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Ντάισελμπλουμ κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα και απαιτεί τη λήψη και νέων σκληρών φορομπηχτικών μέτρων.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας ότι οι στρατιές των ανέργων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη απαιτούν το χτύπημα της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής των πολυεθνικών που με το τρικ των ενδοομιλικών συναλλαγών  και με εργαλεία τους φορολογικούς παραδείσους γλυτώνουν κάθε χρόνο δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ φόρους τους οποίους έπρεπε να καταβάλλουν στις χώρες όπου βγάζουν τα υπερκέρδη τους στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.