28 Σεπ 2015

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου

Αθήνα, 28/9/2015.
                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                              

Άρθρο του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά που δημοσιεύτηκε στην KontraNews της Κυριακής 27/9/2015, σελ. 6 με τίτλο «Το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο του άρθρου:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου

Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών της Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Κανείς δεν αμφισβητεί πλέον ότι οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου επιβλήθηκαν από την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές με στόχο την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου 3.
Είναι αλήθεια ότι οι δανειστές θορυβήθηκαν ιδιαίτερα από το ρωμαλέο αντιμνημονιακό κίνημα της χώρας μας που εκφράστηκε μαζικά και στις κάλπες με το επιβλητικό 61,31% του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Έτσι 3.558.864  συμπολίτες μας ψήφισαν ΟΧΙ έναντι 2.245.368  που ψήφισαν ΝΑΙ και όλα αυτά εν μέσω capital controls με κλειστές τράπεζες και σε συνθήκες εκβιασμού από τη συγχορδία των δανειστών και των ντόπιων συνοδοιπόρων τους.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η αποχή στο δημοψήφισμα ήταν της τάξης 37,85%.
Το μαζικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα νομιμοποίησε πολιτικά και ηθικά τον αντιμνημονιακό αγώνα του λαού μας και ενίσχυσε το αγωνιστικό του φρόνημα.
Η μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ από τον Αλέξη Τσίπρα και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτέλεσε καίριο πλήγμα για το αντιμνημονιακό στρατόπεδο και σηματοδότησε το ανεπίστρεπτο πέρασμα της ηγετικής ομάδας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μνημονιακό στρατόπεδο.
Έτσι συγκροτήθηκε στη Βουλή η μνημονιακή πεντάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που με ιδιαίτερα μεγάλη πλειοψηφία ενέκρινε το μνημόνιο 3 που επέβαλε η τρόικα και επιχείρησε  να αλυσοδέσει τον Ελληνικό λαό για τα επόμενα χρόνια.
Βέβαια η ψήφιση του μνημονίου 3 από τη Βουλή ήταν μια καθαρά αντισυνταγματική πράξη αφού με νόμο η εθνική αντιπροσωπεία ακύρωνε το ΟΧΙ στα μνημόνια που ψήφισε ο  λαός μας στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Την αντισυνταγματική αυτή ενέργεια της Βουλής συνομολόγησαν ακόμη και οι θιασώτες του μνημονίου, παλαιοί και νέοι.
Στο πολιτικό πεδίο οι δανειστές επιχείρησαν να απονομιμοποιήσουν το αποτέλεσμα  του ΟΧΙ επιβάλλοντας τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου με στόχο να καταστήσουν τον Ελληνικό λαό συνένοχο/συμμέτοχο στον μνημονιακό Αρμαγεδδώνα που επιφυλάσσει το μνημόνιο 3.
Θεώρησαν δηλαδή ότι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι με την ενδεχόμενη υπερψήφιση μιας μνημονιακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στις εκλογές της 20ης  Σεπτεμβρίου, ο Ελληνικός λαός προσφέρει δήθεν την συναίνεσή του για την κοινωνική του…..αυτοχειρία.
Η μαζική αποχή του λαού μας στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ανέτρεψε  τα σχέδια της τρόικας  και κατέδειξε ότι το 43,43% του εκλογικού σώματος δεν τσιμπάει!
Έτσι από τους 9.840.525 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στις εκλογές προσήλθαν μόνο 5.566.295, δηλαδή  περίπου 1 στους 2 Έλληνες δεν συμμετείχε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα σε σχέση με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η αποχή σε απόλυτους αριθμούς αυξήθηκε κατά 764.061  πολίτες γεγονός που καταδεικνύει μία έντονη κρίση πολιτικής νομιμοποίησης η οποία ενόψει των δυσβάστακτων μνημονιακών μέτρων που αναμένονται  να επιβληθούν στον φτωχοποιημένο Ελληνικό λαό δεν θα αργήσει να μετατραπεί και σε μια βαθειά πολιτική κρίση. Μία κρίση  αντιπροσώπευσης η οποία υπό όρους και προϋποθέσεις θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε κρίση του ίδιου του μνημονιακού πολιτικού συστήματος εξουσίας.
Στις  εκλογές της 25ης  Ιανουαρίου το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που φιγουράρισε ως δήθεν μία αντιμνημονιακή λύση του δημοκρατικού τόξου έλαβε συνολικά το 41,09%  και σε απόλυτους αριθμούς 2.539.661 ψήφους, εκ των οποίων 2.245.978  ο ΣΥΡΙΖΑ και 293.683 οι ΑΝΕΛ.
Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου το νεομνημονιακό πλέον δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλαβε 39,15%  και σε απόλυτους αριθμούς 2.126.327  ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ 1.925.904 και ΑΝΕΛ 200.423)  δηλαδή έχασε συνολικά 413.334 ψήφους.
Ειδικότερα  οι ΑΝΕΛ έχασαν 93.260 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ 320.074 ψήφους εκ των οποίων προφανώς σημαντικός αριθμός ψήφισε τη Λαϊκή Ενότητα η οποία έλαβε 155.242 ψήφους μένοντας όμως εκτός Βουλής.
Από τα παραπάνω λοιπόν καταδεικνύεται ότι στο χώρο του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου υπάρχει κρίση αντιπροσώπευσης καθώς οι συνεπείς αντιμνημονιακοί αγωνιστές και ψηφοφόροι του χώρου είναι προφανές ότι υποεκπροσωπούνται.
Δεδομένου δε ότι το παλαιομνημονιακό μπλοκ του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα έλαβε 2.245.368 ψήφους και στις  εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου  το μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έλαβε 2.276.218 ψήφους, μπορεί βάσιμα κανείς να συμπεράνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που απείχαν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου προέρχονται από το στρατόπεδο του ΟΧΙ το οποίο αναζητά πλέον μια σοβαρή και συνάμα αποτελεσματική πολιτική εκπροσώπηση. 
Από τη δική μας σκοπιά έχουμε καταδείξει τη συνεπή και αταλάντευτη αντιμνημονιακή μας στάση και δράση με συνεχείς  παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο  και θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στη μνημονιακή πεντάδα που ψήφισε το μνημόνιο 3 για να μην περάσει το μνημονιακό ρεσάλτο στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, στους μισθούς και στις συντάξεις, στο κοινωνικό κράτος. 
Οι Αντιμνημονιακοί Πολίτες θα δώσουμε όπως πάντα το παρόν στους νέους κοινωνικούς αγώνες.
Καλούμε λοιπόν τους  χιλιάδες συνεπείς αγωνιστές του αντιμνημονιακού πατριωτικού δημοκρατικού τόξου να συμπορευτούν μαζί μας και να πυκνώσουν τις τάξεις του Πολιτικού μας Κινήματος των Αντιμνημονιακών Πολιτών.

Ο αγώνας συνεχίζεται.»