13 Αυγ 2015

Νότης Μαριάς από τα μαρτυρικά Ανώγεια: Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις.


 Ηράκλειο, 13/8/2015.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα μαρτυρικά Ανώγεια επισκέφτηκε την Πέμπτη 13/8/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 71η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τα γερμανικά στρατεύματα στις 13 Αυγούστου 1944.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του πολιτικού κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες.
Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο καίριο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Επισήμανε ότι έχει θέσει επανειλημμένα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (Πολεμικές Επανορθώσεις, Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, Αποζημιώσεις Συγγενών Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών, κλπ).
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε, επίσης, στις συνεχείς παρεμβάσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην πρότασή του για διοργάνωση δημόσιας ακρόασης στην Ευρωβουλή για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Επιπλέον, επισήμανε ότι το Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιούλιο 2015 διοργάνωσε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Στο τέλος, ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι θα συνεχίσει να παλεύει για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων μέχρι την τελική δικαίωση.