12 Αυγ 2015

Νότης Μαριάς: Παλεύουμε ενάντια στο επαχθές και επονείδιστο μνημόνιο 3.

Αθήνα, 12/8/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ    Σκληρή κριτική στο επαχθές και επονείδιστο νέο μνημόνιο 3 άσκησε χθες 11.8.2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».
Στη συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι ο Ντράγκι θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενος μιας και το μνημόνιο 3 διασώζει την ΕΚΤ διασφαλίζοντας ότι αυτή στις 20 Αυγούστου θα εξοφληθεί στο ακέραιο για ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 3,2 δισ. ευρώ τα οποία όμως η τράπεζα τα αγόρασε με έκπτωση 40% κερδοσκοπώντας έτσι σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Επίσης ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε ότι με τη νέα Συμφωνία συνεχίζεται η κυριαρχία των δανειστών οι οποίοι στην δανειακή σύμβαση      Ελλάδας-ESM  που έρχεται για κύρωση στη Βουλή επιβάλλουν για άλλη μια φορά τις γνωστές ρήτρες του αγγλικού δικαίου και της παραίτησης της Ελλάδας από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας γεγονός που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος προκειμένου οι δανειστές να μπορούν να βάλουν χέρι στην κατά τα λοιπά ακατάσχετη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.
Επιπλέον τόνισε ο Νότης Μαριάς απαξιώνεται πλήρως η Βουλή η οποία καλείται εσπευσμένα να ψηφίσει το πολυσέλιδο μνημόνιο 3 το οποίο θα συνεχίσει τη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής, συμπεριλαμβανομένων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ορυκτός πλούτος κλπ).
Ακόμα ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία, κατά παράβαση το δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  με το πρόσχημα της ιδιωτικοποίησης παραδίδονται κατ’ εντολή της Μέρκελ στην κρατική γερμανική εταιρεία Fraport μέτοχοι της οποίας είναι το γερμανικό κρατίδιο της  Έσσης και η Lufthansa.
Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει ερώτηση-καταγγελία στην Ευρωβουλή για τις παραπάνω παραβιάσεις του δικαίου της Ε.Ε. και θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει την πλήρη τήρηση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε αναδεικνύοντας την τεράστια πολιτική ευθύνη τόσο των νεομνημονιακών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και των γνωστών μνημονιακών δυνάμεων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που με το μνημόνιο 3 καταδικάζουν την πατρίδα μας στην πλήρη υπανάπτυξη και την μετατρέπουν σε προτεκτοράτο της νεοαποικιακής γερμανικής Ευρώπης.
Ακολουθεί το βίντεο της συνέντευξης του Νότη Μαριά: