9 Ιουλ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ο Ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα της τρόικας.

Στρασβούργο, 9/7/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

 
Τα τελεσίγραφα της τρόικας και των δανειστών κατήγγειλε στις 7/7/2015 με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την αποδοτική χρήση των πόρων στην Ε.Ε. ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η πολιτική απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλήρως αποτύχει. Η μερκελική λιτότητα έχει γεμίσει την Ευρώπη με στρατιές ανέργων, με εκατομμύρια φτωχούς. Ιδίως στην Ελλάδα τα μνημόνια απέτυχαν πλήρως. Έχουμε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται στο 25,4%, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών στο 29,1%, το ποσοστό ανεργίας των νέων ανέρχεται στο 50,1%, το υψηλότερο στην Ευρώπη».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και όμως ακόμα και τώρα η τρόικα επιμένει στην ανάλγητη αντικοινωνική της πολιτική. Παρότι έχουμε μια τεράστιας έκτασης ανθρωπιστική κρίση η τρόικα επιμένει να ζητά μείωση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ, διατήρηση σκληρών φόρων όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ. Απαιτεί διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Όμως ο Ελληνικός λαός απορρίπτει τα τελεσίγραφα και τις απειλές της τρόικας. Γι’ αυτό στο προχθεσινό δημοψήφισμα είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στην τρόικα και στα μνημόνια».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: