15 Ιουλ 2015

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κηδεμονία των δανειστών και δεν μπορεί πλέον να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Ε.Ε.

Βρυξέλλες 15/7/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


Την καταγγελία της κηδεμονίας της Ελλάδας από τους δανειστές και την επιβολή του νέου μνημονίου κατήγγειλε σήμερα 15/7/2015 με παρέμβασή του ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Πρόκειται για τη δεύτερη σημερινή παρέμβαση του Νότη Μαριά στην οποία μεταξύ των άλλων κατήγγειλε τους εκβιασμούς των ηγετών της Ευρωζώνης και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ που επιβάλλει το νέο μνημόνιο.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Ένωση στηρίζεται σε μία ισορροπία μεταξύ των εξουσιών των κρατών-μελών και των θεσμικών οργάνων. Όμως έχουμε πλέον μία σημαντικότατη ανατροπή με την απόφαση που πήραν οι ηγέτες της Ευρωζώνης προχθές. Έχουν επιβάλλει πλέον ένα ειδικό καθεστώς στην Ελλάδα. Προκειμένου η Ελλάδα να πάρει τη χρηματοδότηση από τον ESM έχει επιβληθεί στη χώρα μου ένα καθεστώς στην ουσία διαμόρφωσης μίας έντονης κηδεμονίας».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε λέγοντας ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης πέραν των άλλων επέβαλαν την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ προκειμένου η Ελλάδα να έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για δανειοδότηση από τον ESM.
Ακολούθως ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό την κηδεμονία των δανειστών δεν μπορεί να ασκεί ως χώρα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο πλαίσιο της Ε.Ε. και κατέληξε επισημαίνοντας ότι έτσι παραβιάζεται η ίδια η Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: