16 Απρ 2015

Νότης Μαριάς: Τιμούμε την 100η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Βρυξέλλες, 16/4/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους επισήμανε μιλώντας στις 15/4/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως αναφέρει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, οι εντολές μαζικής εκκαθάρισης των Αρμενίων δόθηκαν από τον Σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ. Ωστόσο την κύρια ευθύνη για τις εκτεταμένες σφαγές και την γενοκτονία των Αρμενίων την έχει το κίνημα των νεότουρκων, το οποίο διέπραξε επίσης και την γενοκτονία των Ποντίων και της μαζικές σφαγές χιλιάδων Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη και στις υπόλοιπες περιοχές της Τουρκίας.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η σφαγή πάνω από 1.500.000 Αρμενίων συνιστά μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Σήμερα που οι τζιχαντιστές σφάζουν χιλιάδες χριστιανούς οφείλουμε να στείλουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλες σφαγές. Και αυτό μπορεί να γίνει και με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και με την καταδίκη της μαζικής σφαγής τους από τους Τούρκους που έγινε επειδή ήταν Αρμένιοι, επειδή ήταν χριστιανοί. Μια γενοκτονία που έγινε για λόγους εθνοκάθαρσης».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Υπερψήφισα το Ψήφισμα με το όποιο αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμένιων γιατί έτσι μπορούμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στα εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά των Αρμενίων που σφαγιαστήκαν από τα στρατεύματα των νεότουρκων που στόχο είχαν την εθνοκάθαρση. 100 χρόνια μετά τη γενοκτονία των Αρμένιων η ανθρωπότητα κλείνει το γόνυ στον τάφο τους. Από τους απλούς πολίτες του κόσμου μέχρι τον Πάπα όλοι με ένα στόμα καταδικάζουν τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων, καταδικάζουν αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η υπερψήφιση λοιπόν του Ψηφίσματος συνιστά όχι μόνο μια αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και μια ιστορική πράξη που ασκεί πίεση στην Τουρκία που πρέπει να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμένιων αλλά και των Ποντίων και να ζητήσει συγνώμη. Οφείλει να δεσμευτεί στην πράξη η Τουρκία ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο αποσύροντας τα τούρκικα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο και αίροντας το Casus Beli κατά της Ελλάδας.
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: