16 Απρ 2015

Νότης Μαριάς: Όχι στον κοινωνικό ρατσισμό κατά των αναπήρων.

Βρυξέλλες, 16/4/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν ένα σύγχρονο κοινωνικό ρατσισμό σε διάφορα κράτη μέλη της Ε.Ε. επισήμανε μιλώντας στις 15/4/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως αναφέρει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, τη μεγαλύτερη όμως διάκριση την αντιμετωπίζουν όχι τόσο λόγω των στερεότυπων και των κοινωνικών καταβολών των συνανθρώπων τους αλλά από τις ίδιες τις δομές εξουσίας. Μια εξουσία των ευρωπαϊκών ελίτ που επιβάλουν πολιτικές λιτότητας και βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που περιορίζουν τις κοινωνικές παροχές ακόμη και προς τα άτομα με αναπηρία.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην Ελλάδα, η τρόικα μείωσε ακόμη και τις αναπηρικές συντάξεις οι οποίες κυμαίνονται πλέον από 250 έως 525 ευρώ το μήνα. Επομένως είναι σημαντικό να αντιστραφεί η κοινωνική πίεση και οι διακρίσεις κατά των ατόμων με αναπηρία με τη διαμόρφωση μιας πολιτικής για την αναπηρία στη μελλοντική στρατηγική 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Το να γίνει αυτό και μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς εύχομαι να αποτελέσει το έναυσμα για μια ανθρώπινη αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: