12 Δεκ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα παράτασης της προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Δελτίο τύπου 12/12/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης τονίζει πως στις 31 Δεκεμβρίου 2013 λήγει η αναστολή που υπάρχει για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, γεγονός το οποίο κρατάει σε αγωνία χιλιάδες δανειολήπτες που απειλούνται να βρεθούν στο δρόμο.
Για το λόγο αυτό η ανωτέρω Ομοσπονδία ζητάει την άμεση επίλυση του τεράστιου αυτού κοινωνικού προβλήματος με την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών τουλάχιστον μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου να μπορέσουν οι δανειολήπτες να ανταποκριθούν στην εξόφληση των δόσεων των δανείων τους από τις τράπεζες.
Επισημαίνουμε ότι πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας με το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το  2020 για οφειλές προς τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τους Δήμους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.