4 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.), η οποία καταγγέλλει τη βαριά φορολογία που έχει επιβληθεί στα ακίνητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/11/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.), αναφορικά με τη βαριά φορολογία που έχει επιβληθεί στα ακίνητα.
Η Ένωση Εργοληπτών-Κατασκευαστών Δημοσίων-Ιδιωτικών Έργων-Εργολάβων Οικοδομών-Διαχειριστών-Εκμεταλλευτών Ακινήτων Ελλάδος, μέλος της Ο.Ε.Ε.Θ., με επιστολή της προς το Υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει την αναθεώρηση της βαριάς φορολογίας που έχει επιβληθεί στα ακίνητα, προκειμένου να υπάρξει αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας.
Η Ο.Ε.Ε.Θ. από την πλευρά της, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στο αίτημα της ως άνω Ένωσης και επισημαίνει πως η κτηματαγορά συνεχώς βουλιάζει και καταστρέφεται ο κατασκευαστικός κλάδος που δίνει δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους και στηρίζει πάνω από 160 επαγγέλματα.
Η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά το μήνα Ιούλιο ήταν 24% και 8 στις 10 κατασκευαστικές εταιρείες έχουν αναστείλει κάθε δραστηριότητα, στοιχεία που δείχνουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κατασκευαστικός κλάδος.
Τέλος, επισημαίνεται πως οι πλειστηριασμοί ακινήτων και οι κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα δάνεια στις τράπεζες και οφειλές στην εφορία είναι ένα βάναυσο και απαράδεκτο μέτρο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.