22 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την παράταση στην προθεσμία αποπληρωμής των εισφορών του ΟΓΑ που ζητάει ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/11/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «radiolasithi.gr», αναφορικά με την παράταση της αποπληρωμής των εισφορών του ΟΓΑ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Ιεράπετρας ζητάει με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, την παράταση της αποπληρωμής των εισφορών του ΟΓΑ.
Οι συνεχώς αυξανόμενες εισφορές του ΟΓΑ κατέληξαν να είναι βραχνάς για τους αγρότες της χώρας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και το ποσοστό των ανασφάλιστων αγροτών, με αποτέλεσμα σε λίγους μήνες να υπάρχει κίνδυνος οι ανασφάλιστοι να είναι περισσότεροι από τους ασφαλισμένους.
Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας έχοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των αγροτών ζητάει την παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής των εισφορών του ΟΓΑ που λήγει στις 29.11.2013, προκειμένου οι αγρότες να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.