22 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα της Ιατρικής Σχολής Κρήτης, η οποία κινδυνεύει να χάσει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/11/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», αναφορικά με τον κίνδυνο η Ιατρική Σχολή Κρήτης να χάσει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση.
Η Ιατρική Σχολή Κρήτης κινδυνεύει να απολέσει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση σε γνωστικά της αντικείμενα με αποτέλεσμα τα Πτυχία των αποφοίτων της να μην αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αιτία του σοβαρού αυτού προβλήματος είναι ότι μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους αλλά και εντός του 2014 αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης 12 καθηγητές και συγχρόνως δεν διορίζονται ενώ έχουν ήδη εκλεγεί 20 καθηγητές όλων των βαθμίδων, ο διορισμός πολλών εκ των οποίων εκκρεμεί από το 2008.
Επιπλέον 33 θέσεις υπό προκήρυξη οι οποίες παραμένουν έως σήμερα κενές αφορούν στα περισσότερα τμήματα όπως μικροβιολογίας, νεογνολογίας, γυναικολογίας, νευρολογίας, πυρηνικής ιατρικής, ΩΡΛ, χειρουργικής, παιδιατρικής κ.α.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.