4 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/11/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό υπόμνημα της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) Ηρακλείου Κρήτης, σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Παρότι έχουν περάσει δύο μήνες περίπου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Ηρακλείου αλλά και γενικά της Ελλάδας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.
Στο χώρο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης συνεχίζεται η απορρύθμιση και η διάλυση των δομών που ξεκίνησε το καλοκαίρι. Η τελείως άδικη κατάργηση των 49 κλάδων-ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, η διαθεσιμότητα-ομηρεία των 2.122 εκπαιδευτικών, η εκχώρηση ειδικοτήτων της τυπικής εκπαίδευσης στην ιδιωτική και δημόσια μη τυπική κατάρτιση και η κατάργηση 109 Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τα προβλήματα λειτουργίας των ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Σ-Σ.Ε.Κ. του Ηρακλείου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.