11 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα που αφορά τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Αγίου Νικολάου Κρήτης, οι οποίοι κινδυνεύουν να κλείσουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/10/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δημοσιεύματα των ιστοσελίδων «CretePlus» και «Cretalive», αναφορικά με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης, οι οποίοι κινδυνεύουν να κλείσουν.
Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, είναι αμφίβολη πλέον η λειτουργία των παιδικών σταθμών στον Άγιο Νικόλαο, καθώς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει εγκρίνει την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι θέσεις που απαιτούνται και να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.
Επίσης, η απόρριψη από τα δικαστήρια των ασφαλιστικών μέτρων των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου (ΟΚΥΔΑΝ) που εργάζονταν μέχρι σήμερα με προσωρινή διαταγή, οδήγησε στη σημερινή εξέλιξη.
Ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την υπολειτουργία του ΟΚΥΔΑΝ και εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στους υπαλλήλους του Οργανισμού, διαμαρτύρεται δε έντονα γιατί οι αποφάσεις των αρμοδίων αφήνουν εκτός των παιδικών σταθμών μεγάλο αριθμό παιδιών, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στις οικογένειές τους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.