2 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα που αφορά το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου παραμένουν απλήρωτοι για δέκα μήνες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/10/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», αναφορικά με το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι στην ΄Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (Ε.Α.Σ.Η.) παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από δέκα μήνες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην Ε.Α.Σ.Η. έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση και το μόνο που παίρνουν είναι τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ της ΄Ενωσης κι αυτά επί πιστώσει.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρει ότι, οι αρκετά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι σε σχέση με το μέλλον τους, δημιουργεί πολλά προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν. Από τη διοίκηση της Ε.Α.Σ.Η. οι εργαζόμενοι λαμβάνουν μόνο υποσχέσεις.
Επειδή όμως, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, έως ότου επιλυθούν τα προβλήματά τους.
Τέλος, τον αγώνα των εργαζομένων στην Ε.Α.Σ.Η. στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις τους και καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση για τη βιωσιμότητα των Α.Σ.Ο. και τη διοίκηση της Ε.Α.Σ.Η να πάρει αποφάσεις προς όφελος των παραγωγών και των εργαζομένων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.