28 Σεπ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας του Ν. Ηρακλείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/9/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Cretalive», αναφορικά με την έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας.
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ν. Ηρακλείου αναφέρει ότι, αν και έχουν περάσει δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους υπάρχει μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού.
Ακόμα περιμένουν το διορισμό 2 νηπιαγωγών, 5 δασκάλων για το ελληνόφωνο δημοτικό, 4 για το αγγλόφωνο δημοτικό, 2 μαθηματικών, 2 καθηγητών εικαστικών, 2 καθηγητών μουσικής, 1 θεολόγου και τουλάχιστον 7 καθηγητών ξένων γλωσσών (Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών, Ιταλικών).
Αποτέλεσμα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού είναι, να λειτουργεί μόνο η Α΄ τάξη Δημοτικού για το ελληνόφωνο δημοτικό σχολείο, ενώ τα πρωτάκια του αγγλόφωνου σχολείου κάνουν μάθημα με την Α΄ τάξη του ελληνόφωνου σχολείου. Αποτέλεσμα του αρνητικού κλίματος που επικρατεί είναι ότι από την αρχή της χρονιάς, έχουν φύγει από το σχολείο 30 παιδιά.
Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει ότι οι αρμόδιοι παράγοντες της Κρήτης, δεν έχουν δείξει ανάλογο ενδιαφέρον σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.