5 Αυγ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/08/2013


Βουλευτής Ηρακλείου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς συναντήθηκε στις 03/08/2013 με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ηρακλείου Αλέξανδρο Ανδρουλιδάκη  και το μέλος του Δ.Σ. Μύρωνα Γιαννακάκη προκειμένου να ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους.  
Η συνάντηση αυτή έγινε σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Νότη Μαριά στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και εκπροσώπους των Συλλόγων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας (ΣΔΝΦΕ) και δευτεροβάθμιας (ΣΚΦΕ) εκπαίδευσης των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
 Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ανέλυσαν στον Νότη Μαριά τις θέσεις τους για την πρόσφατη έκδοση της αντισυνταγματικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας που αποσύρει ουσιαστικά την εποπτεία του κράτους από τα ιδιωτικά σχολεία και ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, μετατρέποντάς τους σε αναλώσιμους υπαλλήλους, καθώς επίσης και για άλλα σημαντικά προβλήματα του κλάδου.

Ο Νότης Μαριάς εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και τόνισε ότι θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για να ακυρωθεί στην πράξη η εγκύκλιος.