29 Ιαν 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/01/2013

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς  καταγγέλλει  την Κυβέρνηση  που, παρά τις υποσχέσεις,  αδιαφορεί  για τα προβλήματα των  σχολείων του Ηρακλείου με αποτέλεσμα   την επ’αόριστον κατάληψη από χθες, 28 Ιανουαρίου,  που πραγματοποιούν οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ.  Ηρακλείου,  διαμαρτυρόμενοι για τις τραγικές ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικότητας.
Όπως καταγγέλλουν,  οι μαθητές  κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πτυχίο δεδομένου ότι αν και ολοκληρώθηκε το 1οτετράμηνο της σχολικής χρονιάς, στο τμήμα κομμωτικής δεν διαθέτουν ακόμα ούτε έναν από τους 10 καθηγητές ειδικότητας που απαιτούνται,  με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει μέχρι τώρα ούτε μία ώρα μάθημα ειδικότητας.
Ο Βουλευτής έχει καταθέσει μέχρι στιγμής δύο φορές επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα  την κατάσταση των σχολείων του Ηρακλείου εστιάζοντας  ειδικότερα στα προβλήματα των σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης, των μουσικών – καλλιτεχνικών σχολείων, του σχολείου ευρωπαϊκής παιδείας αλλά η Κυβέρνηση κωφεύει.
Σε πρόσφατες κοινοβουλευτικές  παρεμβάσεις του ο Νότης Μαριάς,  τόσο στις 3 Δεκεμβρίου όσο και κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την παιδεία στις 15 και 16 Ιανουαρίου,  αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα των επαγγελματικών λυκείων του Ηρακλείου, στο κτιριακό, στα επαγγελματικά δικαιώματα, στην έλλειψη καθηγητών ειδικότητας, στις εκατοντάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας, στον κίνδυνο απώλειας της χρονιάς για μερίδα μαθητών αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.  
Είναι πλέον σαφές ότι, η Κυβέρνηση έχει τεράστια πολιτική ευθύνη οδηγώντας τους μαθητές και τους καθηγητές  σε αδιέξοδο αλλά και τους γονείς σε απόγνωση. Η κυβερνητική πολιτική, εκτελώντας τις εντολές της Τρόικας και τις δεσμεύσεις του μνημονίου,  απαξιώνει καθημερινά και με συστηματικό τρόπο το δημόσιο σχολείο  στη χώρα μας, την ώρα που η ανεργία ανάμεσα στους νέους καλπάζει  και η ρητορική της επιμένει ότι δήθεν επιδιώκει την αναβάθμιση της  Παιδείας!