22 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στο Kontra Channel και στον Αιμίλιο Λιάτσο: Όχι στην Ουκρανοποίηση της Ελληνικής πολιτικής ζωής.

Αθήνα, 22/6/2015.
                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον τηλεοπτικό  σταθμό Kontra Channel και στην εκπομπή "KONTRA24" του Αιμίλιου Λιάτσου στις  19/6/2015.
Στη συνέντευξη ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι η τρόικα δεν επιθυμεί απλά την επιβολή μιας σκληρής μνημονιακής συμφωνίας σε βάρος της  πατρίδας μας αλλά την καθυπόταξη σε πρώτη φάση και την εν συνεχεία απαξίωση και ανατροπή της κυβέρνησης της αριστεράς προκειμένου να κλείσει το δρόμο σε κάθε σκέψη στους λαούς της Ευρώπης ότι υπάρχει και άλλος δρόμος έξω από τα μνημόνια και τη μερκελική λιτότητα.
Σύμφωνα με τον Έλληνα Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή η  κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο και ταυτόχρονα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο με αποτέλεσμα οι μνημονιακές δυνάμεις του εσωτερικού να ξανασηκώσουν κεφάλι, να προσπαθήσουν να νομιμοποιηθούν ξανά στα μάτια του Ελληνικού λαού και να προετοιμάσουν ένα πορτοκαλί come back με στόχο την Ουκρανοποίηση της Ελληνικής πολιτικής ζωής. (04:19) (12:02).

Στην συνέντευξη ο Νότης Μαριάς επίσης αναφέρεται στη νέα κόντρα που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 15/6/2015 (00:04) (https://www.youtube.com/watch?v=iGwJBOKiWIw)

Στη συνεδρίαση αυτή ως γνωστόν ο Νότης Μαριάς επανέφερε την πρότασή του για εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας με χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδας σύμφωνα με το  άρθρο 7 του Κανονισμού 3603/1993 του Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 1993. Δυστυχώς η Ελληνική κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την πρόταση αυτή η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της ενόψει της σημερινής Έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης μια και  προσφέρει άμεση λύση στην πιστωτική ασφυξία που αντιμετωπίζει το Ελληνικό Δημόσιο.
Στη συνέντευξη ο Νότης Μαριάς μιλά επίσης για:
--Την Έκτακτη  Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης σήμερα  Δευτέρα 22/6/2015 (00:37).
--Την πρόταση-λύση για εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας (08:07).
--Την Πενταμερή των δανειστών στο Βερολίνο την 1η Ιουνίου όπου η Λαγκάρντ συμφώνησε να θεωρηθεί το Ελληνικό χρέος βιώσιμο χωρίς κούρεμα αλλά υπό την προϋπόθεση αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού, δηλαδή της μείωσης των συντάξεων εκατομμυρίων Ελλήνων φτωχοποιημένων συνταξιούχων (11:02).
Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο με τις διατάξεις του Κανονισμού 3603/1993 και το βίντεο της συνέντευξης.