22 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ: Να έρθει ο Α.Τσίπρας στην Ευρωβουλή να ενημερώσει τους Ευρωβουλευτές για τους εκβιασμούς της τρόικας.

Αθήνα, 22/6/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΗΧΗΤΙΚΟ


Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ στις 16.6.2015.
Στη συνέντευξη ο Νότης Μαριάς αναφέρεται στη σύγκρουση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 15/6/2015. (https://www.youtube.com/watch?v=iGwJBOKiWIw)
Στη συνεδρίαση αυτή ο Νότης Μαριάς μεταξύ άλλων, είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να πάει να μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες την προσεχή Τετάρτη ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στις 25 και 26 Ιουνίου, ώστε να παρουσιάσει ο  ίδιος ο Πρωθυπουργός μπροστά στους Ευρωβουλευτές την καταστροφική πολιτική των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα  (10:34). 
Η πρόταση αυτή η οποία σημειωτέον διατυπώθηκε δημόσια πριν καν οριστεί η σημερινή Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης δυστυχώς δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί.  
Επίσης ο Νότης Μαριάς επανέφερε την πρότασή του για εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας με χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδας  με βάση το άρθρο 7  του Κανονισμού 3603/1993 του Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 1993 (00:31),  η οποία μπορεί να αποτελέσει ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της σημερινής Έκτακτης Συνόδου Κορυφής καθώς δίνει άμεση λύση στην πιστωτική ασφυξία του Ελληνικού Δημοσίου.
Στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μίλα ακόμα για :
--Την εκβιαστική πολιτική της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών (05:09).
--Τον λογιστικό έλεγχο του χρέους και τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους (06:07).
--Τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής (08:26).
Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο με τις διατάξεις του Κανονισμού 3603/1993 και το βίντεο της συνέντευξης.
https://www.youtube.com/watch?v=vAR3ERDd8ZU