15 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στο Kontra Channel: Η εκβιαστική πολιτική της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών δεν θα περάσει.

Αθήνα, 15/6/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον τηλεοπτικό  σταθμό Kontra Channel και στην εκπομπή "KONTRA24" του Αιμίλιου Λιάτσου στις  11/6/2015 για την εκβιαστική πολιτική της τρόικας και την 9μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης που προτείνει η κυβέρνηση.

Στη συνέντευξη ο Νότης Μαριάς μιλά για:

1. Την ΕΡΤ και το ρόλο της στην προπαγάνδα της μνημονιακής πολιτικής το διάστημα 2010-2013 (00:05).
2. Την ανεργία στην Ελλάδα, τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των  ανέργων από τα επιδόματα ανεργίας καθώς και τη μη αξιοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως είναι η  "Πρωτοβουλία Απασχόλησης των Νέων" (04:55).
3. Τη διάλυση του Ασφαλιστικού από την τρόικα και το γεγονός ότι στην Ελλάδα για το 45% των συνταξιούχων η σύνταξη ορίζεται σε ποσό κάτω από το όριο της φτώχειας (08:49).
4. Την 9μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (11:34).
5. Την λανθασμένη πρόταση της κυβέρνησης για δανειοδότησή της εκ μέρους του ESM προκειμένου να εξοφλήσει στην ονομαστική τους αξία τα τοκογλυφικά ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 27 δις ευρώ καθώς οδηγεί: α) σε πλήρη εξόφληση των ομολόγων της ΕΚΤ, β) σε απόσβεση της υποχρέωσης της ΕΚΤ και των Εθνικών Κεντρικών Τραπεζών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα κέρδη ύψους περίπου 10,5 δις από τα εν λόγω ομόλογα γ) σε νέο μνημόνιο δ) σε διατήρηση της αυξημένης εποπτείας από την Ε.Ε. (16:24).