13 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να δοθεί τέλος στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στις χώρες της Λατινικής Αμερικής

Αθήνα, 13/6/2015.
                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ                                                                                                                                                                                              
Παρέμβαση για τα κρούσματα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών στις χώρες της Λατινικής Αμερικής έκανε στις 11/6/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με αφορμή Ψήφισμα για σεξουαλική κακοποίηση ενός 10χρονου κοριτσιού στην Παραγουάη.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «το δράμα της δεκάχρονης ανήλικης αναδεικνύει ανάγλυφα τα κρούσματα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης στις χώρες της φτωχοποιημένης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Λατινικής Αμερικής. Ταυτόχρονα η παιδική εγκυμοσύνη στη Λατινική Αμερική έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Πρέπει λοιπόν να εφαρμοστούν επιτέλους οι διεθνείς Συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών και ιδίως η σχετική Σύμβαση του ΟΗΕ, για να τεθεί έτσι τέλος στο βιασμό ανηλίκων. Οφείλουμε να καταδικάσουμε τις μορφές οικογενειακής βίας και να αναζητήσουμε την αύξηση των ποινών σε περιπτώσεις βιασμού των ανηλίκων».
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς υπογράμμισε: «Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξουν προγράμματα ψυχολογικής και ιατρικής υποστήριξης των θυμάτων αλλά και άρση της απαγόρευσης των αμβλώσεων σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει να υπάρξουν ενημερωτικές εκστρατείες καθώς η πρώιμη μητρότητα στη Λατινική Αμερική  συνδέεται με τα πολιτιστικά πρότυπα, το μορφωτικό επίπεδο και την κοινωνική θέση».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Τέλος η ενδοοικογενειακή βία εντείνεται λόγω των εντάσεων, της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης  των λαών της Λατινικής Αμερικής».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: