2 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να στηριχθούν οικονομικά τα θερινά σινεμά στην Ελλάδα.

Αθήνα, 2/6/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρέμβαση για την ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία και τα θερινά σινεμά στην Ελλάδα έκανε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής υπερψήφισε την Έκθεση για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο γιατί οι κινηματογραφικές ταινίες είναι πολιτιστικά και οικονομικά αγαθά που συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσαν να συμβάλλουν και στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης των κρατών μελών της Ένωσης.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι παρότι η ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως, εντούτοις λόγω της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας κινείται σε μια αγορά εκ των πραγμάτων κατακερματισμένη. Γι’ αυτό πρέπει να διασφαλιστεί η προώθηση, η διασυνοριακή διανομή και η προσβασιμότητα που συνδυάζεται απαρέγκλιτα με την ανάπτυξη ακροατηρίου.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Είναι πάντως σημαντικό ότι μέσα από το πρόγραμμα MEDIA διασφαλίζεται πρόσβαση σε νέες πηγές χρηματοδότησης. Πρέπει να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των μικρών και ανεξάρτητων κινηματογραφικών αιθουσών, ιδίως σε μικρές πόλεις. Και στο πλαίσιο αυτό, για την Ελλάδα πρέπει να προβλεφθούν πηγές χρηματοδότησης για τη λειτουργία των θερινών κινηματογράφων που αποτελούν σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο για την πατρίδα μου».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: