8 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων που περνάνε στα ¨χέρια¨ ιδιωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/11/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Νέα Κρήτη», αναφορικά με τα σενάρια για την κατάργηση των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχουν πληροφορίες ότι, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της κατάργησης των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας που έχει στο σύνολό του το Δημόσιο.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τη παράταση που έχει ζητήσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας άλλων 12.500 υπαλλήλων το Δεκέμβριο. Δεν αποκλείουν όμως, πως σε περίπτωση αρνητικής απάντησης στο αίτημα αυτό από τη Τρόικα και προκειμένου να καλύψει η κυβέρνηση τα 1.349 ονόματα που της λείπουν από τη πρώτη λίστα (αυτά των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ), να θέσει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα καταφέρει μεγάλο πλήγμα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα θέσει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται στη καθαριότητα και οι πολίτες θα πληρώνουν πανάκριβα πλέον τις ιδιωτικές υπηρεσίες καθαριότητας, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.