4 Δεκ 2016

Γραπτή Ερώτηση του Νότη Μαριά στην Κομισιόν για άρση της απαγόρευσης ναυπήγησης εμπορικών σκαφών στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. και μέτρα για ανασυγκρότηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Βρυξέλλες, 02/12/2016.

Γραπτή Ερώτηση κατέθεσε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στην Ευρωβουλή, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άρση της απαγόρευσης ναυπήγησης εμπορικών σκαφών στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (ΕΝΑΕ) και την λήψη μέτρων για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας.
Ειδικότερα, στην Γραπτή Ερώτησή του απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι «η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαγορεύσει ναυπηγήσεις εμπορικών σκαφών σε πολλά ναυπηγεία κρατών-μελών με την δικαιολογία της παραβίασης των διατάξεων που αφορούν τις κρατικές ενισχύσεις, εκ των πραγμάτων εντείνει την κρίση του κλάδου και μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών εταιριών προς όφελος τρίτων κρατών.»
Στη συνέχεια, τονίζει ότι «χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η απόφαση σε βάρος των  Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. (ΕΝΑΕ) με την οποία, από το 2010 και για δεκαπέντε χρόνια, η δραστηριότητά τους βρίσκεται υπό περιορισμό και ενώ η Ελληνική οικονομία γνωρίζει τις επιπτώσεις της μνημονιακής λαίλαπας.»

Διαβάστε περισσότερα:

consultation.notismarias.gr