4 Νοε 2015

«Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μια τεράστια φαβέλα προσφύγων»


Αθήνα, 2/11/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας αποστέλλουμε άρθρο του Νότη Μαριά

«Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μια τεράστια φαβέλα προσφύγων»

Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η πρόσφατη απόφαση, που αποδέχθηκε ασμένως η κυβέρνηση Τσίπρα, να δημιουργηθούν 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα είναι λανθασμένη και επιβλαβής για την εθνική μας ασφάλεια.
Η Γερμανική πλευρά έπαιξε το παιχνίδι του Χότζα, αφήνοντας να διαρρεύσει στο Der Spiegel η επιθυμία να δημιουργηθεί στην Αθήνα στρατόπεδο-γκέτο 50.000 προσφύγων, πρόταση η οποία -όπως αργότερα υποστήριξε με δήθεν ανακούφιση- ο κ. Τσίπρας απορρίφθηκε! Εν τούτοις, οι 50.000 πρόσφυγες θα παραμείνουν στην Ελληνική Επικράτεια. Απόφαση που η Ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε μετέχοντας σε μία άτυπη συνάντηση για την «Βαλκανική οδό», που σχεδιάστηκε για να βοηθηθεί το δίδυμο Γιούνκερ/Μέρκελ να αποφύγει τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις του. Σημειώνω ότι στην άτυπη αυτή συνάντηση αρκετές χώρες μέλη της Ε.Ε. επέλεξαν να μην εκπροσωπηθούν (Γαλλία, Ιταλία κ.λ.π.)!
Την ίδια στιγμή, η Τουρκία δεν είχε προσκληθεί, δημιουργώντας ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα του εγχειρήματος. Η τουρκική απουσία -με δεδομένο ότι η χώρα αυτή »φιλοξενεί» με το αζημίωτο εκατομμύρια πρόσφυγες και έπειτα από τα χωριστά deals με Γιούνκερ και Μέρκελ- θα έπρεπε να προκαλέσει μια έντονη αντίδραση της Ελληνικής πλευράς. Δεν γίνεται να κλείνει άλλο τα μάτια η Ευρωπαϊκή Ένωση στην υπόθαλψη των δουλεμπορικών κυκλωμάτων από την Τουρκία και την εξώθηση χιλιάδων ανθρώπων στο Αιγαίο με τεράστια έσοδα για τη γειτονική χώρα!
Όπως έχω υποστηρίξει, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δεχθεί έναν αριθμό προσφύγων με βάση την έκτασή της, το ΑΕΠ, τον πληθυσμό και με βάση την υπάρχουσα ανεργία όπως αποφασίστηκε στις 23/9/2015 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Καθώς λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 507.000.000 πληθυσμό και η Ελλάδα περίπου 11.000.000 και έχοντας εισροή περίπου 523.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών, μας αναλογούν περίπου 11.000 άτομα. Γιατί λοιπόν να δεχτούμε 50.000;
Πρόκειται για ένα καλοστημένο παιχνίδι, όπου με βάση το μνημόνιο και χρησιμοποιώντας το ως βασικό εργαλείο χειραγώγησης και καθοδήγησης, η Ελλάδα «εκβιάζεται» να υποδεχτεί πενταπλάσιο αριθμό ατόμων από αυτόν που της αντιστοιχεί. Οδηγείται επίσης να αποδεχθεί όρους που μπορούν στο μέλλον να πλήξουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τη φύλαξη ή την επιτήρηση των συνόρων της.
Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που αναλαμβάνουν την προστασία των προσφύγων, κατά την πρόσφατη συμφωνία, η οποία προβλέπει την μετεγκατάσταση από τις χώρες «της πρώτης γραμμής», δηλαδή Ιταλία και Ελλάδα στην ενδοχώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα λαμβάνουν 6.000 ευρώ για κάθε άτομο. Ο κ. Τσίπρας όμως, δέχθηκε επιδότηση ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες χωρίς όμως το επίσημο κείμενο να προσδιορίζει εάν θα πρόκειται για μεμονωμένα άτομα ή για οικογένειες.
Στην φτωχοποιημένη από το μνημόνιο Ελλάδα, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, με τα «κόκκινα δάνεια» και την πρώτη κατοικία στο χείλος της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού, οι χειρισμοί του κ. Τσίπρα είναι τουλάχιστον λανθασμένοι και επικίνδυνοι και μετατρέπουν την Ελλάδα σε  μια τεράστια φαβέλα προσφύγων.

Αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετικά επιβλαβής τόσο για την ελληνική κοινωνία όσο και για την ελληνική οικονομία και το αποτέλεσμά της είναι προδιαγεγραμμένο. Η Ελλάδα σύντομα θα παρασυρθεί τόσο η ίδια όσο κι ολόκληρη η Ευρώπη σε μια κατάσταση καινοφανούς κρίσης, πολύ τραγικότερης από αυτήν που ήδη βιώνει η πατρίδα μας.