17 Σεπ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η Μέρκελ άνοιξε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπούχενβαλντ για τους πρόσφυγες.

Βρυξέλλες, 17/9/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Η Μέρκελ άνοιξε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπούχενβαλντ για τους  πρόσφυγες, κατήγγειλε χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το μεταναστευτικό.
Ο  Έλληνας Ανεξάρτητος  Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι από  τις αρχές του χρόνου 260.000 πρόσφυγες μπήκαν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, πλην όμως το  Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. νίπτει τας χείρας του ως νέος Πόντιος Πιλάτος.
Για το λόγο αυτό παρατήρησε ο Νότης Μαριάς «χρειαζόμαστε μόνιμη κλείδα κατανομής των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι προσωρινό μηχανισμό μετεγκατάστασης. Να εφαρμοστεί η κλείδα κατανομής για όλους τους πρόσφυγες και όχι μόνο για 160.000. Να αφορά όλους και όχι όσους εισήλθαν στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση από 15/8. Και αυτό πρέπει να το αποδεχθεί όχι μόνο η Ουγγαρία αλλά και η Γερμανία».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Αλλά κύριοι συνάδελφοι τι κάνει η Γερμανία; Όλα τα θαύματα δυστυχώς κρατούν 3 μέρες. Το ίδιο ισχύει και με την δήθεν φιλοξενία  της κυρίας Μέρκελ, που αφού κάλεσε τους δύστυχους πρόσφυγες από την Συρία να έρθουν στην Γερμανία, μετά τις φωτογραφίες η Μέρκελ ανέστειλε το Σένγκεν και έκλεισε τα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία. Μάλιστα για να στείλει μήνυμα στους υπόλοιπους πρόσφυγες άνοιξε το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί στο Μπούχενβαλντ για να φιλοξενήσει μερικούς».
Αυτό είναι απαράδεκτο κατέληξε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: