6 Αυγ 2015

Νότης Μαριάς από τη Σάμο: Παλεύουμε ενωμένοι για να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας.

Αθήνα, 6/8/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δηλώσεις του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή με αφορμή την 191η Επέτειο από τη νικηφόρα Ναυμαχία των Ελλήνων κατά των τούρκων στα στενά της Μυκάλης

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Πυθαγόρειο της Σάμου για την 191η Επέτειο από τη νικηφόρα Ναυμαχία των Ελλήνων κατά των τούρκων στα στενά της Μυκάλης και στη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης για τη  Μεταμόρφωση  του Σωτήρος στον ομώνυμο Ναό συμμετείχε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς το διήμερο 5-6 Αυγούστου 2015.
Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Διπλή γιορτή σήμερα για το έθνος μας. Γιορτάζουμε όλοι τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος αλλά και την 191η Επέτειο της νικηφόρας Ναυμαχίας των προγόνων μας κατά των τούρκων κατακτητών, εδώ στα στενά της Μυκάλης. Όπως και στην αρχαιότητα, στις 27 Αυγούστου 479 π.Χ. όταν οι Έλληνες στη Μυκάλη κατατρόπωσαν τους Πέρσες έτσι και στις 6 Αυγούστου 1824, ξανά  εδώ στη Μυκάλη, ο Ελληνικός στόλος διέλυσε τον τουρκικό στόλο, απελευθέρωσε τη Σάμο, εδραίωσε την Ελληνική επανάσταση και στέριωσε την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας.
Το μήνυμα της Επετείου της νικηφόρας Ναυμαχίας της Μυκάλης για εθνική ανεξαρτησία είναι ακόμη επίκαιρο καθώς οι τοκογλύφοι δανειστές με τα μνημόνια έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και προτεκτοράτο της νεοαποικιακής γερμανικής Ευρώπης.
Από εδώ από το Πυθαγόρειο της Σάμου στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και νίκης προς όλους τους συμπατριώτες μας.

Ενωμένοι παλεύουμε αποφασιστικά για να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας και  να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα».