22 Αυγ 2015

Νότης Μαριάς από την Κρύα Βρύση Ρεθύμνου: Συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις.


 Ηράκλειο, 22/8/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Το χωριό Κρύα Βρύση του Δήμου Αγίου Βασιλείου στον νομό Ρεθύμνου επισκέφτηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 71η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κρύας Βρύσης. Το χωριό Κρύα Βρύση είναι ένα από τα επτά χωριά του «Κέντρους» όπου έγιναν μαζικές εκτελέσεις. Οι κάτοικοι των χωριών αυτών πλήρωσαν το τίμημα της πατριωτικής τους στάσης καθ’ όλη τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Σε δηλώσεις του ο Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι οι γερμανικές θηριωδίες και τα εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής κατά της πατρίδας μας δεν λησμονούνται.

Επίσης, επικεντρώθηκε στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Επισήμανε ότι έχει θέσει επανειλημμένα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (Πολεμικές Επανορθώσεις, Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, Αποζημιώσεις Συγγενών Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών, κλπ).

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε, επίσης, στις συνεχείς παρεμβάσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην πρότασή του για διοργάνωση δημόσιας ακρόασης στην Ευρωβουλή για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Επιπλέον, επισήμανε ότι το Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιούλιο 2015 διοργάνωσε εκδηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Καταλήγοντας, ο Νότης Μαριάς είπε ότι θα συνεχίσει να αντιπαλεύει δυναμικά εκείνη την πολιτική που στέκεται εμπόδιο στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.