30 Ιουλ 2015

Νότης Μαριάς: OXI στο ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.Αθήνα, 30/7/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΗΧΗΤΙΚΟ


Το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport κατήγγειλλε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπροέδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς σε σημερινή συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου STIGMAFM. Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής τόσο το αεροδρόμιο της Ζακύνθου όσο και τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια με το πρόσχημα της ιδιωτικοποίησης παραδίδονται αντί πινακίου φακής κατ’ εντολή της Μέρκελ στην κρατική γερμανική εταιρεία Fraport μέτοχοι της οποίας είναι το γερμανικό κρατίδιο της  Έσσης και η Lufthansa.
Επομένως δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για ανακρατικοποίηση. Μόνο που αυτή την φορά τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια δεν θα τα εκμεταλλεύεται το ελληνικό δημόσιο αλλά γερμανικά κρατικά συμφέροντα. Επιπλέον ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι με την παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport η οπoία σημειωτέον διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ,η Lufthansa αποκτά κυρίαρχη μονοπωλιακή θέση στην ελληνική τουριστική αγορά .Επίσης με την παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ιδίως των περιφερειακών αεροδρομίων  του Αιγαίου όπως  της Μυτιλήνης, Κω ,Ρόδου και Σάμου δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι εθνικής ασφάλειας για την πατρίδα μας ενόψει της στρατηγικής θέσης που κατέχουν τα αεροδρόμια αυτά ,όπως άλλωστε και το αεροδρόμιο των Χανίων, στην εθνική άμυνα της χώρας.
Τέλος ο Νότης Μαριάς επισήμανε την τεράστια πολιτική ευθύνη των νεομνημονιακών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.