20 Ιουλ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Αναβάθμιση των ευρωπαϊκών μεταφορών με γνώμονα τον επιβάτη.

Στρασβούργο, 20/7/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


Παρέμβαση για την αναβάθμιση των ευρωπαϊκών μεταφορών έκανε στις 6/7/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής           Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι η αναβάθμιση των ευρωπαϊκών μεταφορών θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τον επιβάτη. Στο πλαίσιο αυτό η σωστή παροχή έγκυρων πληροφοριών αποτελεί το πρώτο βήμα προς την πορεία αυτή.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Για να καταφέρουν όμως να αναπτυχθούν οι πολυτροπικές μετακινήσεις τόσο στον τομέα των μεταφορών όσο και του τουρισμού θα πρέπει να τις καταστήσουμε πιο ανταγωνιστικές. Όσον αφορά τον τομέα των μεταφορών, το σύστημα κρατήσεων και αγορών στο Διαδίκτυο θα πρέπει να είναι πιο απλό και διαχειρίσιμο από όλες τις ηλικίες και ιδίως από τους ηλικιωμένους. Επίσης θα πρέπει να προβλέπονται μειωμένες τιμές για τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους και να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στις ειδικές τους απαιτήσεις».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού το σύστημα κρατήσεων θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. και να προβλέπονται μειωμένες τιμές για φοιτητές, ανέργους και πολύτεκνες οικογένειες Τέλος το εισιτήριο πολυτροπικών μετακινήσεων θα μπορούσε να ενταχθεί στα τουριστικά πακέτα διακοπών με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: