8 Ιουν 2015

Ο Νότης Μαριάς στο μαρτυρικό Δίστομο.

 Αθήνα, 8/6/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το μαρτυρικό Δίστομο επισκέφτηκε το Σάββατο 6/6/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 71η Επέτειο της σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.
Παρεμβαίνοντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Αντιφασιστική Κίνηση Πολιτών Διστόμου με θέμα "Οι ναζί ως εγκληματίες τότε και τώρα", ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες που ανέλαβε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι έχει θέσει επανειλημμένα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (Πολεμικές Επανορθώσεις, Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, Αποζημιώσεις Συγγενών Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών, εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου κλπ).
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε επίσης στις συνεχείς παρεμβάσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην πρότασή του για διοργάνωση δημόσιας ακρόασης στην Ευρωβουλή για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Επιπλέον επισήμανε ότι το Δεκέμβριο του 2014 διοργάνωσε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
«Πιστός στις προεκλογικές μου δεσμεύσεις να αναδείξω το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ευρωβουλή, θα συνεχίσω τον αγώνα μου μέχρι την τελική δικαίωση» κατέληξε ο Νότης Μαριάς κλείνοντας την παρέμβασή του.
Κατά την  παραμονή του στο Δίστομο ο Νότης Μαριάς επισκέφθηκε για άλλη μια φορά το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και συναντήθηκε:
1.Με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου κ. Λουκά Ζήση με τον οποίο συζήτησε θέματα που απασχολούν τον Δήμο Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας.

2.Με Δασκάλες οι οποίες δραστηριοποιούνται εκπαιδευτικά σε συνεργασία με το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στην ενημέρωση μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη σφαγή του Διστόμου.