18 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ψίχουλα τα κονδύλια που δίνει η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Αθήνα, 18/6/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


Παρέμβαση για το μείζων ζήτημα της ανεργίας των νέων έκανε για άλλη μια φορά ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, η λιτότητα έχει γεμίσει στρατιές ανέργων την Ε.Ε. όπου υπάρχουν πλέον πάνω από 5 εκατομμύρια άνεργοι νέοι. Στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2014 το ποσοστό της ανεργίας των νέων ήταν 50,5%, τον Ιανουάριο του 2015 στην Ιταλία ήταν 41,5%, ενώ στην Ισπανία ήταν 50,9%. Ήδη με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία των νέον στην Ελλάδα χτύπησε κόκκινο φτάνοντας στο 51,9%.
Όπως υπογράμμισε ο Νότης Μαριάς εάν η Ε.Ε. θέλει πραγματικά να χτυπηθεί η ανεργία των νέων πρέπει να αλλάξει πολιτική. Πρέπει να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας και πρέπει να γίνει διαγραφή του επονείδιστου χρέους. «Πόσο είναι το ποσό το οποίο διατίθεται για να στηρίξουμε την απασχόληση των νέων;» διερωτήθηκε ο Νότης Μαριάς για να απαντήσει «Έξι δισ. ευρώ για την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση, 10 δισ. ευρώ για την Εγγύηση για τη Νεολαία, ενώ συγχρόνως ο κ. Ντράγκι διαθέτει 1,1 τρισ. ευρώ για την ποσοτική χαλάρωση».
Τέλος ο Νότης Μαριάς αφού επισήμανε ότι δεν αποδίδουν τα μέτρα αυτά διότι χρειάζεται κρατική συγχρηματοδότηση κατέληξε: «Τα κράτη μέλη δεν διαθέτουν τα κεφάλαια αυτά. Στην Ελλάδα πρέπει να διατεθούν 160 εκατομμύρια ευρώ από το Ελληνικό κράτος για συγχρηματοδότηση της Πρωτοβουλίας που θα είναι 160 επίσης εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: