25 Μαΐ 2015

Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Αθήνα, 25/5/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρέμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία έκανε στις 19/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται ενώ σύμφωνα με το άρθρο 26 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., η Ένωση και τα κράτη μέλη της οφείλουν να σέβονται τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία και πρέπει να λαμβάνουν μέτρα που θα διασφαλίζουν τη συμμετοχή των ατόμων αυτών στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική ζωή».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην Ευρώπη, 80 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας, ενώ στην Ελλάδα τα άτομα με αναπηρία ανέρχονται στο 10% του πληθυσμού. Τα άτομα με αναπηρία βρέθηκαν στο στόχαστρο της τρόικας που μείωσε τις αναπηρικές συντάξεις. Έτσι, τα μνημόνια και η λιτότητα οδηγούν τα άτομα με αναπηρία στον κοινωνικό αποκλεισμό. Ταυτόχρονα η έλλειψη προσωπικού στα ιδρύματα περίθαλψης αναπήρων εντείνουν την ήδη δύσκολη κοινωνική τους κατάσταση. Ελπίζω η νέα Ελληνική κυβέρνηση άμεσα να αποκαταστήσει αυτές τις αδικίες, τις οποίες επέβαλε η τρόικα».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Πρέπει λοιπόν επιτέλους να σταματήσει η λιτότητα στην Ευρώπη και η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή γιατί βλάπτουν σοβαρά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κυρίως τους αναπήρους».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: