28 Μαΐ 2015

Ο Νότης Μαριάς στο μαρτυρικό χωριό Κομμένο της Άρτας.

Αθήνα, 28/5/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μαρτυρικό χωριό Κομμένο της Άρτας επισκέφτηκε στις 22 Μαΐου 2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων-μαρτύρων του χωριού που δολοφονήθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 1943 ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με επιζώντες καθώς και με συγγενείς του Ολοκαυτώματος του Κομμένου.
Κατόπιν είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο και Αντιδημάρχους του Δήμου Νικολάου Σκουφά  καθώς και με εκπαιδευτικούς  οι οποίοι μελέτησαν από την αρχή του σχολικού έτος το Ολοκαύτωμα του Κομμένου.
Σε συνέχεια της επίσκεψης στο μαρτυρικό Κομμένο ο Νότης Μαριάς έθεσε χθες (27/5/2015) για άλλη μια φορά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.


Επισυνάπτεται βίντεο με δηλώσεις του Νότη Μαριά στα τοπικά ΜΜΕ και φωτογραφίες από την περιοδεία του Νότη Μαριά στο μαρτυρικό Κομμένο Άρτας και στη γύρω περιοχή: