19 Μαΐ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση δανειοδότηση της Ελλάδας από την Τράπεζα της Ελλάδας για την εξόφληση του ΔΝΤ εδώ και τώρα.

Αθήνα, 19/5/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Και νέα παρέμβαση για τη δανειοδότηση της Ελλάδας από την Τράπεζα της Ελλάδας για την εξόφληση του ΔΝΤ έκανε στις 18/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η πιστωτική ασφυξία απέναντι στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, που επιβλήθηκε από τους τοκογλύφους δανειστές με κύριο μοχλό τον Ντράγκι και την παρέα του στην ΕΚΤ, κυριαρχεί τους τρεις τελευταίους μήνες. Στόχος των δανειστών είναι η επιβολή της σκληρής μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας, της μείωσης μισθών και συντάξεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όμως το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης αντί να «βάζει χέρι» στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των δήμων, οφείλει άμεσα να αξιοποιήσει το άρθρο 7 του Κανονισμού 3603/93 του Συμβουλίου, που επιτρέπει κατ’ εξαίρεση τη νομισματική χρηματοδότηση των κυβερνήσεων από τις εθνικές τους Κεντρικές Τράπεζες και την ΕΚΤ, προκειμένου να εκπληρώσουν υποχρεώσεις τους έναντι του ΔΝΤ».
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι ήδη η Αυστρία τα τελευταία χρόνια έλαβε δάνεια από την Κεντρική της Τράπεζα, και μάλιστα με τις ευλογίες της ΕΚΤ, τουλάχιστον τρεις φορές για να εξοφλήσει υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ζητώντας άμεση δανειοδότηση της Ελλάδας από την Τράπεζα της Ελλάδας για την εξόφληση του ΔΝΤ εδώ και τώρα.
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: