10 Ιουλ 2014

Ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στην Ευρωβουλή προφορική ερώτηση για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας έξω από την Κρήτη

Δελτίο τύπου 10/07/2014


Προφορική ερώτηση που απευθύνεται προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέθεσε χτες στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς με θέμα την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας έξω από την Κρήτη.
Η επίκαιρη αυτή ερώτηση του Νότη Μαριά στηρίζεται από την Ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών προκειμένου λόγω του κατεπείγοντος να συζητηθεί άμεσα την επόμενη Δευτέρα 14/7/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Νότης Μαριάς αναλαμβάνει αυτήν την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία σε μια φάση κρίσιμη για το εγχείρημα της απαγόρευσης της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας εντός της Μεσογείου και ενώ ήδη εντείνονται οι αντιδράσεις και η ανησυχία του κρητικού λαού αφού το πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού Cape Ray πάνω στο οποίο θα γίνει η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης,  βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στα ανοιχτά της Κρήτης.
Ως γνωστόν ο Νότης Μαριάς κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελληνική Βουλή έθεσε πρώτος το θέμα της απαγόρευσης της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας εντός της Μεσογείου και ανέλαβε σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και δράσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του Νότη Μαριά από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα αυτό:https://www.youtube.com/watch?v=O_CcLt99Wis&feature=youtu.be