2 Δεκ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την αναστολή λειτουργίας των Λιμενικών Υπηρεσιών στην περιοχή της Μεσαράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/12/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Δήμου Φαιστού του νομού Ηρακλείου Κρήτης, αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των Λιμενικών Υπηρεσιών στην περιοχή της Μεσαράς.
Σύμφωνα με την επιστολή του Δήμου Φαιστού, το Υπουργείο Ναυτιλίας προτίθεται να προβεί σε συγχώνευση και κατάργηση σημαντικού αριθμού Λιμενικών Σταθμών σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου.
Λόγω της απομακρυσμένης θέσης του Δήμου Φαιστού, η ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πολιτών είναι πρωταρχικής σημασίας και επισημαίνεται η αναγκαιότητα να παραμείνουν οι λιμενικές υπηρεσίες στην περιοχή της Μεσαράς, καθώς ο Κόκκινος Πύργος βρίσκεται στο Νοτιότερο άκρο της Ευρώπης και αποτελεί το μεγαλύτερο αλιευτικό καταφύγιο της Νότιας Κρήτης, συνδέοντας δύο γειτονικούς Δήμους, Γόρτυνας και Φαιστού.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Φαιστού ζητάει την αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού και όχι το κλείσιμο, θεωρώντας απαραίτητη την παραμονή των λιμενικών υπηρεσιών στην περιοχή, τόσο για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και των αλιέων της ευρύτερης περιοχής.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.