9 Δεκ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τη συνεχή ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις όπως καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.)

Δελτίο τύπου 9/12/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) αναφορικά με τη συνεχή ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιων παθήσεων.
Σύμφωνα με την επιστολή της Ε.Σ.Α.με.Α. τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, που βρίσκονται στις λίστες αναμονής στα ΚΕΠΑ στενάζουν και αγωνιούν. Είναι γνωστό ότι καθημερινά ακυρώνονται 850 ραντεβού ατόμων με αναπηρία από τα ΚΕΠΑ της χώρας, που έτσι και αλλιώς βρίσκονται σε αναμονή από έξι μήνες έως ενάμιση χρόνο. Στο διάστημα αυτό τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις μένουν χωρίς αναπηρική σύνταξη, επιδόματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η Ε.Σ.Α.με.Α. με επιστολή της ζήτησε από τους γιατρούς που συμμετέχουν στις επιτροπές των ΚΕΠΑ να συμβάλλουν ώστε να μειωθεί η αναμονή εξέτασης των ατόμων με αναπηρία.
Τέλος, η Ε.Σ.Α.με.Α. κάνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς και ζητάει την προστασία της πλέον ευπαθούς ομάδας, διασφαλίζοντας τις συντάξεις, τα επιδόματα και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ατόμων με αναπηρία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.