13 Δεκ 2013

Στη Βουλή οι δυσκολίες πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των ανασφάλιστων εγκύων γυναικών και των παιδιών

Δελτίο τύπου 12/12/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» στις 10 Δεκεμβρίου 2013 με θέμα «Τα άπορα παιδιά έως 3 ετών δεν κάνουν ούτε ένα εμβόλιο» της δημοσιογράφου Διαλεκτής Αγγελή, αναφορικά με τις δυσκολίες πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των ανασφάλιστων εγκύων και των παιδιών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) επεσήμαναν τη δυσκολία πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των ανασφάλιστων εγκύων και των παιδιών, καθώς επίσης και το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
«Οι ανασφάλιστες έγκυες γυναίκες καλούνται να καλύψουν τη δαπάνη όλων των ιατρικών εξετάσεων, ενώ οι γονείς να καλύψουν το κόστος των εμβολιασμών που είναι πλέον δυσβάσταχτο» τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, ζητώντας να εκδοθούν «Βιβλιάρια Πρόνοιας για τις ανασφάλιστες έγκυες γυναίκες και τα παιδιά». Επίσης δήλωσε πως «Καθημερινά καταγράφουμε καινούργια παιδιά δύο και τριών χρόνων, που δεν έχουν κάνει ούτε ένα εμβόλιο».
Παράλληλα, τονίστηκε η άμεση σχέση των μειώσεων των γεννήσεων με τη μείωση του ΑΕΠ και τα όλο αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι γεννήσεις κατά 12,5% και έτσι να δημιουργείται τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.