7 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την υποβάθμιση του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/11/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας νομού Ηρακλείου, αναφορικά  με την υποβάθμιση του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου.
Στο έγγραφο επισημαίνεται η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να προχωρήσει στην υποβάθμιση των υποκαταστημάτων και παραρτημάτων του ΙΚΑ στην ενδοχώρα των Νομών, ανάμεσα στα οποία είναι και το ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Η ανωτέρω απόφαση ελήφθη, χωρίς να έχει γίνει καμία μελέτη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε κοινωνίας και περιοχής και χωρίς καμία απολύτως συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους πολίτες.
Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 ασφαλισμένους ετησίως σε ολόκληρο το νοτιοανατολικό νομό Ηρακλείου, καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό πολιτών από τις δημοτικές ενότητες των τριών πρώην Δήμων Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Θραψανού του Δήμου και των Δήμων Βιάννου και Αρχανών-Αστερουσίων.
Τέλος, επισημαίνεται πως το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου όχι μόνο δεν πρέπει να υποβαθμιστεί, αλλά αντίθετα είναι ανάγκη να αναβαθμιστεί σε Υποκατάστημα, προκειμένου να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες και διευκολύνσεις προς τους πολίτες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.