28 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τη σίτιση των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, της οποίας τη μη κατάργηση ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/11/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «CRETALIVE», αναφορικά με τη σίτιση των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, η οποία καταργήθηκε με διάταξη νόμου από τις αρμοδιότητες των Δήμων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με ψήφισμα ζητάει την επίλυση του σημαντικού ζητήματος που έχει προκύψει και αφορά στη σίτιση των μαθητών των μουσικών σχολείων. Συγκεκριμένα με διάταξη νόμου (Ν.4089/12) καταργήθηκε από τις αρμοδιότητες των Δήμων η σίτιση των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, χωρίς αυτή να μεταφερθεί σε κάποιον άλλο φορέα.
Με δεδομένα τα προβλήματα που προκύπτουν στους μαθητές των εν λόγω σχολείων από την απόφαση αυτή της Κυβέρνησης, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κάνει έκκληση για την άμεση επίλυση του σημαντικού αυτού ζητήματος, προκειμένου να συνεχιστεί η σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου του Δήμου Χανίων είτε από το Δήμο είτε από την Περιφέρεια.
Με δεδομένη τη δυσμενέστατη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, ο Δήμος Χανίων, μεταξύ άλλων, ζητάει τη συνέχιση και τη διεύρυνση της σίτισης των μαθητών, που έχουν ανάγκη, σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.