29 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταγγελία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) για τον ειδικό λογαριασμό κατασκηνώσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/11/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), αναφορικά με την επιβολή νέας ετήσιας εισφοράς προς το ΙΚΑ υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων.
Η ΟΕΒΕΝΗ πληροφορήθηκε από τον τύπο την επιβολή νέας ετήσιας εισφοράς προς το ΙΚΑ ύψους 20 ευρώ ανά εργαζόμενο για τις επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν προσωπικό υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων, τη στιγμή μάλιστα που τα παιδιά των συναδέλφων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων δεν δικαιούνται συμμετοχής σε παιδικές κατασκηνώσεις.
Η σχετική προθεσμία καταβολής της εισφοράς αν και λήγει στις 29 Νοεμβρίου, το ΙΚΑ δεν φρόντισε, ως όφειλε, να ενημερώσει έγκαιρα τους συναδέλφους.
Η ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη εισφορά επιβάλλεται και σε υπαλλήλους που δεν έχουν παιδιά ή που τα παιδιά τους είναι ήδη ενήλικα και ζητάει την άμεση κατάργηση του «ειδικού λογαριασμού κατασκηνώσεων».

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.