28 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το σοβαρό πρόβλημα των ασθενών με καρκίνο του θυρεοειδούς, οι οποίοι βρίσκονται σε μεγάλη λίστα αναμονής για μια θέση στον ειδικό θάλαμο ιωδίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/11/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα στο τοπικό τύπο «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ», αναφορικά με τη μεγάλη λίστα αναμονής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), για ασθενείς με καρκίνο του θυρεοειδούς, ώστε να ξεκινήσουν θεραπεία στον ειδικό θάλαμο με ιώδιο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ΠΑΓΝΗ εξυπηρετεί ασθενείς με καρκίνο θυρεοειδούς από όλη την Κρήτη αλλά και την νότια Ελλάδα, με αποτέλεσμα 800 ασθενείς να βρίσκονται ήδη στη λίστα αναμονής για μια θέση στον ειδικό θάλαμο θεραπείας.
Οι ασθενείς πρέπει να υποβληθούν σε θεραπείες στον ειδικό θάλαμο 2 έως 3 μήνες μετά την επέμβαση στον θυρεοειδή, όμως η λίστα αναμονής τους θέτει εκτός χρονικών ορίων και πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και τη μεγάλη οικονομική δυσπραγία των πολιτών, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.