29 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταγγελία των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Ηρακλείου και στο Ινστιτούτο Αμπέλου, Λαχανοκομίας και Ανθοκομίας Ηρακλείου για ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/11/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική καταγγελία των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Ηρακλείου και στο Ινστιτούτο Αμπέλου, Λαχανοκομίας και Ανθοκομίας Ηρακλείου σύμφωνα με την οποία η διοίκηση του ΕΛΓΟ προτείνει την λειτουργία μόνο ενός Ινστιτούτου Έρευνας, σε όλη την Κρήτη, με έδρα τα Χανιά.
Επειδή η γεωγραφική έκταση στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου είναι πολύ μεγάλη, συγκεκριμένα ο νομός Ηρακλείου καταλαμβάνει την 1η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο στην καλλιέργεια ελαιώνων και αμπελώνων, την 2η θέση σε καλλιέργεια κηπευτικών υπό κάλυψη κ.λ.π. Επειδή ο αριθμός απασχολουμένων στην γεωργική παραγωγή είναι μεγάλος. Για το λόγο αυτό τα δύο Ινστιτούτα με έδρα το Ηράκλειο πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους όπως μέχρι σήμερα και όχι να συγχωνευθούν ή καταργηθούν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και τη μεγάλη οικονομική δυσπραγία των πολιτών, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.