1 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα στη λειτουργία του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/10/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Συμβουλίου του ΤΕΙ Κρήτης, η οποία αναφέρεται στις ανυπέρβλητες δυσκολίες λειτουργίας του ανωτέρω Ιδρύματος.
Το ΤΕΙ Κρήτης είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος ΑΕΙ στην Κρήτη και ένα από τα σημαντικότερα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, έχει δε επιδείξει μία σταθερά ανοδική πορεία με αναγνωρισιμότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Δραστηριοποιείται επιστημονικά και τεχνολογικά στους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας, του Μηχανικού, των Νέων Τεχνολογιών, της Γεωργίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος, της Διατροφής, της Οικονομίας και του Τουρισμού.
Παρά την αναγνωρισμένη συμβολή του Ιδρύματος στους παραπάνω τομείς, τα τρία τελευταία χρόνια διαφαίνεται μια τάση της πολιτείας για υποβάθμιση του ρόλου του.
Τα στοιχεία που υπάρχουν από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και σήμερα, δηλώνουν πως έχει προκληθεί μεγάλη μείωση σε τακτικό διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό. Έχει επίσης προκληθεί μεγάλη μείωση στον ήδη χαμηλό τακτικό προϋπολογισμό του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα την αδυναμία συντήρησης και υποστήριξης μεγάλου όγκου κτιρίων και εγκαταστάσεων.
Με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανής η σοβαρή έλλειψη στο ΤΕΙ Κρήτης σε διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς επίσης και σε οικονομικούς πόρους. Είναι απαραίτητη η ενίσχυσή του με προσωπικό όλων των κατηγοριών, ενώ οποιαδήποτε απομάκρυνση προσωπικού θα οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας του.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.