2 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταγγελία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) για τη μη επιστροφή φόρου από τις τράπεζες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/10/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), στην οποία καταγγέλλεται η μη επιστροφή φόρου από τις τράπεζες.
Η ΟΕΒΕΝΗ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική των τραπεζών, οι οποίες εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, όταν πρόκειται για την καταβολή και την επιστροφή φόρου εισοδήματος.
Συγκεκριμένα, ενώ εισπράττουν την καταβολή δόσεων από τους φορολογούμενους, οι οποίοι προσκομίζουν το εκτυπωμένο εκκαθαριστικό σημείωμα από το διαδίκτυο, αρνούνται να τους καταβάλουν την όποια επιστροφή φόρου και απαιτούν την προσκόμιση του πρωτότυπου εκκαθαριστικού. Επίσης, ενώ δέχονται την εφάπαξ καταβολή του φόρου με τα εκτυπωμένα σημειώματα, αρνούνται να χορηγήσουν την έκπτωση του 5% και αιτιολογούν τα παραπάνω, πως ακολουθούν παλαιότερες οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Η ΟΕΒΕΝΗ παρακαλεί για την έκδοση νέας οδηγίας, προκειμένου να επαλειφθούν οι παραπάνω πρακτικές.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.