3 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταγγελία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για τις χιλιάδες παραβάσεις από τις τράπεζες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/10/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «CretePlus», αναφορικά με την καταγγελία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για τις χιλιάδες παραβάσεις από τις τράπεζες σε βάρος των δανειοληπτών.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει ότι οι τράπεζες κάνουν χιλιάδες παραβιάσεις και χωρίς ενημέρωση των δανειοληπτών, χρησιμοποιούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους, εκχωρώντας την είσπραξη των δανείων για λογαριασμό τους σε εισπρακτικές εταιρείες. Οι εταιρείες αυτές προχωρούν σε τηλεφωνικές συμφωνίες και «κατασκευάζουν» μονομερώς πρακτικά συμφωνίας με τους δανειολήπτες, με αποτέλεσμα να προκαλούν τον εκφοβισμό αυτών.
Για το λόγο αυτό, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ότι θα πρέπει να είναι «πολύ προσεκτικοί» στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τις εισπρακτικές εταιρείες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.