15 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα που αφορά τις τεράστιες ζημιές από τις θεομηνίες που έπληξαν τις ελαιοκαλλιέργειες στην Κρήτη στη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/10/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», αναφορικά με τις τεράστιες ζημιές, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), που υπέστησαν οι ελαιοκαλλιέργειες στην Κρήτη στη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς από τις θεομηνίες.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι απαιτείται τώρα τουλάχιστον ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να μπορέσουν οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης να πάρουν – αν πάρουν – αποζημιώσεις από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Η τελική εικόνα για την τεράστια καταστροφή στον αγροτικό τομέα θα διαμορφωθεί στα τέλη του χρόνου, μετά τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου.
Δεδομένου ότι ο ΕΛΓΑ με πόρισμά του επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη μείωση της παραγωγής και επομένως συντρέχουν σοβαροί λόγοι αποζημίωσης, θα πρέπει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αποφασίσει έγκαιρα τη σχετική αποζημίωση των αγροτών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.