4 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα των εργαζομένων στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας της «Αλληλεγγύης Κρήτης», οι οποίοι παραμένουν ακόμα απλήρωτοι μετά τη λήξη των 5μηνων συμβάσεών τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/10/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ», αναφορικά με το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας της «Αλληλεγγύης Κρήτης» παραμένουν απλήρωτοι, παρότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τη λήξη των 5μηνων συμβάσεών τους.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ανωτέρω εργαζόμενοι κάνουν λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό πάνω από κάθε όριο και θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 26.9.2013 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
Από την πλευρά της η «Αλληλεγγύη Κρήτης» κάνει λόγο για γραφειοκρατικό ζήτημα και αναφέρει ότι τα δεδουλευμένα των εργαζομένων θα καταβληθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων είναι πολύ βαρύ και σε ανακοίνωσή τους επιρρίπτουν ευθύνες στο Υπουργείο Εργασίας. Αναφέρουν επίσης, ότι με αγώνα πέτυχαν το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στην καταβολή του αντιτίμου για την εργασία που παρέχουν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.